0

Automachiaj sau auto-motivare? Un curs care te învață să strălucești

Vreau să te întreb ceva. Când ai făcut ultima oară ceva doar pentru tine, ceva ce îți face plăcere doar ție, ceva care te face să strălucești?

Eu sunt Elena și astăzi o să îți vorbesc despre cum am reușit eu în doar 3 ore să îmi dublez încrederea în mine cu doar 3 ingrediente aproape ”magice”: 2 oameni minunați și o trusă de farduri „actualizată”. 🙂

Încep prin a te introduce puțin în povestea relației mele cu make-up-ul, care datează încă de pe la vârsta de 15 ani. Probabil te gândești că e prea devreme sau că e o vârstă prea frageda la care să începi să te machiezi, nu-i așa? Ei bine, ceea ce îți pot spune este că make-up-ul a reprezentat dintotdeauna pentru mine un refugiu, o soluție salvatoare. De ce? Pentru că, încă de pe la vârsta de 14 ani m-am confruntat cu un ten gras, acneic, ereditar, care s-a manifestat din plin si datorită vârstei în acea perioadă și care mă complexa teribil, mai ales pentru că eram cam singura din anturajul meu cu această problemă supărătoare și asta ma făcea să mă simt oarecum exclusă…nah, adolescenta!

Astfel, la 15 ani am pus pentru prima dată fond de ten pe față. Nu era nuanța potrivită pentru tenul meu…nu era nici măcar pe aproape (zâmbesc acum când imi amintesc), dar acoperea imperfecțiunile care mă determinau să nu mă simt frumoasă. Am zis „WOW”, nu mai ies niciodată din casă fără acest produs „miraculos”.  Cu timpul acneea a trecut, dar fondul de ten a rămas prietenul meu cel mai bun.

Și cam atât. Timp de 10 ani cunoștințele mele în materie de make-up au rămas la stadiul de foarte începător: o cremă hidratantă (dacă aveam la îndemână), un fond de ten, rareori o pudră compactă, eyeliner nelipsit și un ruj câteodată și neapărat închis la culoare. Asta era tot ceea ce știam eu în materie de self make-up. De îngrijirea tenului nici nu mai vorbesc. O cremă care este la îndemana si atât. Si toate astea nu pentru ca nu aș fi avut acces la informații…că doar sunt atâtea tutoriale pe Youtube…ci pentru că în haosul cotidiat, între job și viața personală…m-am pierdut pe mine undeva pe drum…nu îmi mai acordam timp pentru mine…ce dura prea mult era deja prea cotisitor și nu merita efortul, chiar dacă vorbim despre aspectul fizic și, cum bine spune Luminița, „nu ai o a doua șansă pentru prima impresie”.

PS: cam asa stiam eu sa ma fardez inainte de cursul de automachiaj:

Asta până am ajuns la Make-up Cafe, unde am avut ocazia să le cunosc pe Luminița Ivanici și Alina Georgiana Popa, care au reușit prin prezență, atitudine și cunoștințe să îmi schimbe total această viziune asupra propriei persoane…care m-au determinat, chiar fără efort, să îmi doresc să mă pun pe mine pe primul loc, să investesc în mine, să fac mai mult doar pentru mine, să vreau să strălucesc.

Revelația în ceea ce privește make-up-ul am avut-o în această toamnă, când am fost nevoită să merg la o nuntă undeva în provincie. Cum nu știam să mă fardez singură pentru un astfel de eveniment (și pentru nimic altceva) am apelat la serviciile unei domnișoare care efectua „make-up profesional” la domiciliu…sau cel puțin așa îl numea ea. Am fost oripilată…folosea produse de proastă calitate, iar la final, eu arătam, în cel mai bun caz, precum o dansatoare exotică…mult negru la ochi, vulgar, deși eu cerusem un machiaj natural. Când m-am privit în oglindă mi-am dorit să plâng…dar nu mai era timp.

După această experiență neplăcută am spus STOP. Trebuie să învăț să mă fardez singură. Și așa am ajuns să iau parte la cursul de automachiaj de la Make-up Cafe, susținut de Luminița și Alina. Extraordinar. Acum când mă uit la pozele cu mine făcute înainte de curs, aproape că nu mă recunosc…dar să o luăm ușor…

Ce înseamnă cursul de automachiaj la Make-up Cafe?

Cursul de automachiaj de la Make-up Cafe este mai mult decât un curs în care înveți să te machiezi singură. Este un curs despre auto-motivare și autosuficiență deopotrivă. Sunt minim 3 ore în care te pui pe tine pe primul loc, în care îți observi frumusețea naturală și înveți cum să o scoți în evidență și cel mai important, în care înveți cum să îți îngrijești tenul, în funcție de nevoile acestuia. Este un curs despre tine, despre cât de importantă ești tu și despre cât de mult contează să te pui în valoare, să investești în tine și să te prețuiești. Este un curs unde înveți în primul rând să strălucești, așa cum poate nu ai mai facut-o până acum!

Îngrijirea tenului, mai importantă decât make-up-ul!

Îngrijește-ți tenul acum, pentru că la 40 de ani vine nota de plată” – o altă vorbă înțeleaptă venită din partea Luminiței, o femeie în adevăratul sens al cuvântului, puternică, independentă, pe care nu poți decât să o admiri și să încerci să îi urmezi exemplul pe cât posibil. O vorbă care mi-a pătruns adânc în minte și în subconștient probabil, pentru că de când am auzit-o am început să dedic tot mai multă atenție tenului meu. Bineînțeles, după experiența diagnosticului de ten și tratamentului facial cu Alina, am învățat câte ceva despre tenul meu și despre ce tipuri de produse de îngrijire să folosesc, iar aceste cunoștințe mi-au prins foarte bine în cadrul cursului de automachiaj.

O bună parte a cursului (un modul întreg mai exact) este axat pe îngrijirea tenului. Cum să îl pregătim de make-up, cum să ne demachiem, ce fel de produse să folosim, cum să îl îngrijim corect și eficient. Cu toate aceste informații ne-a îmbogățit Alina Popa, cosmetician expert la Make-up Cafe, pe fiecare în parte.

Am învățat de ce este important să folosesc produse demachiante speciale pentru tenul meu, de unde le pot achiziționa, de ce este important să folosesc cremă de față cu SPF pe tot parcursul anului și mai ales vara și multe, multe alte lucruri frumoase și folositoare. Lucruri pe care simt și eu nevoia acum să le împărtășesc la rândul meu cu prietenele curioase…probabil tocmai pentru că atunci când ești în posesia unor informații atât de utile, parcă nu este suficient să le păstrezi doar pentru tine.

Curățenie în trusa de machiaj și make-up propriu-zis

Ți se întâmplă și ție să tot aduni diverse farduri, creioane, rujuri în trusa de make-up, pe care poate nu le-ai folosit niciodată, sau poate doar atunci când le-ai cumpărat, acum cine știe câte luni sau ani…dar pe care nu te-ai îndurat să le arunci pentru că…nu se știe niciodată când vei mai avea nevoie de ele?

Ei bine, în etapa de curățenie în trusa de make-up vei scăpa de toate aceste produse care fie sunt expirate, fie nu sunt potrivite pentru tenul tău. Vei păstra doar produsele care îți sunt necesare și le vei nota pe foaie pe cele cu care trebuie să completezi trusa ta, alături de locul de unde să le achiziționezi.

Etapele aplicării make-up-ului, cum să folosești un beauty blender și de ce este important să îl folosești, cum să îl dezinfectezi, cum să aplici corect fondul de ten, cum să îți aranjezi sprâncenele astfel încât să obții acel efect wild și sexy, atât de „la modă” în ultima perioadă, cum să aplici corect fardul și cum să îți conturezi fața în funcție de trăsăturile tale, sunt doar câteva dintre informațiile valoroase pe care le-am dobândit în urma cursului de automachiaj.

Pe scurt, câteva lucruri folositoare pe care le-am învățat la cursul de automachiaj de la Make-up Cafe:

  1. Cum să aleg produsele de îngrijire potrivite pentru tenul meu.
  2. Ce produse și ustensile nu trebuie să lipsească din trusa mea de make-up și pentru ce branduri să optez, astfel încât să fie de calitate, dar să nu fac gaură în buget.
  3. Cum să scap de urmele de fond de ten rămase pe beauty blender chiar și după dezinfectarea acestuia.
  4. Pensulele de make-up sunt poate cele mai importante ustensile din trusa mea de machiaj, fără de care nu se poate realiza un make-up corect. În plus, nu am nevoie de un set de 20 de pensule (așa cum îmi comandasem eu), ci doar de maxim 6 pensule de calitate.
  5. Cum să scap de urmele rămase pe ploape după ce am aplicat mascara.
  6. Cum să transform un machiaj de zi, într-unul potrivit pentru evenimentele de seara.
  7. Cum să fiu mai îndrăzneață și să adaug un plus de culoare make-up-ului meu, folosind un fard mai îndrăzneț sau un ruj mai aprins.
  8. Cum să îmi fac o rutină zilnică de îngrijire și make-up, care se traduce acum în mai puțin timp dimineața pentru a mă farda și mai mult timp pentru mine.
  9. Că pot fi frumosă și fără să utilizez tot timpul eyeliner! J

Recomand cursul de automachiaj de la Make-up Cafe?

Încă te mai întrebi dacă să faci și tu un curs de automachiaj la Make-up Cafe? Cred că de fapt, întrebarea nu este dacă să urmezi sau nu acest curs, ci dacă te iubești sau nu pe tine suficient de mult. Și, indiferent care este răspunsul tău la această întrebare…vei pleca de aici mai pozitivă, mai împlinită, mai încrezătoare.

Pentru că, mai mult decât la un curs, vei participa la o întâlnire între prietene, unde te deschizi, vorbești despre tine, despre ceea ce iubești la tine, despre cum să ai grijă de tine și înveți cum să îți acorzi mai multă valoare, de la oameni minunați, gata să iți răspundă la întrebări și să îți sară în ajutor. Înveți să strălucești!

Încă mai stai pe gânduri? Uite aici o poza cu mine inainte si dupa cursul de automachiaj:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *