Despre estetica facială la Make-up Cafe

Conform DEX, COSMETICA este arta de a îngriji în mod igienic tenul, folosind metode și preparate adecvate. De asemenea, cosmetica este o ramură a industriei chimico-farmaceutice care se ocupă cu fabricarea cosmeticelor.

Cuvântul COSMETICĂ provine din limba greacă ”kosmetike” care se referă la acțiunea de a-și face toaleta, iar ”kosmetikos” înseamnă podoabe.

Cosmetologia se completează cu dermatologia. DERMATOLOGIA este știința care se ocupă cu tratarea și îngrijirea fiziologică a pielii. Cu toate că dermatologia și cosmetologia au scopuri și procese diferite, amândouă urmăresc menținerea pielii în perfectă stare de igienă și sănătate.

Chirurgia estetică este folosită ca o cosmetică decorativă și reparatorie, încercând să corecteze chirurgical unele accidente sau asimetrii înnăscute.

Pe scurt, COSMETICA, pentru femeile moderne, înseamnă tinerețe, sănătate și prospețime.

În cabinetul cosmetic Make-up Cafe obiectivele de înfrumusețare sunt tratate cu maximă seriozitate și profesionalism. După o discuție lejeră, la o cafea, despre ritualul de îngrijire al tenului acasă, urmează diagnosticarea lui sub lupă, analizând cei 5 indicatori specifici: hidratarea, elasticitatea, melatonina, gradul de ridare și producția de sebum.

De asemenea, indicăm în acestă fază și tipul de ten care poate fi: normal, uscat, gras sau mixt. În urma acestei analize vom stabili de comun acord obiectivul de înfrumusețare și vom prescrie cea mai bună rețetă de înfrumusețare în cabinet, dar și acasă.

Rezultatele sunt mai apoi urmărite atent la domiciliu, dar, cel mai important, urmărim evoluția lor după fiecare ședință. Îngrijirea la domiciliu între tratamente este foarte importantă, astfel încât noi recomandăm produsele Holy Land Cosmetics (aceleași produse fiind folosite și în cabinet).

Produsele de îngrijire recomandate pentru acasă sunt alese cu mare atenție, ținând cont de vârstă, tipul tenului și problemele pe care vrem să le rezolvăm, împreună reușind să atingem obiectivele de frumusețe propuse.

Recomandăm cu cea mai mare căldură și masajul facial. Acesta are rolul de a activa circulația sângelui la nivelul feței, grăbind absorbția substanțelor active din cremele și măștile cosmetice. Un alt beneficiu este efectul de lifting și atenuare a ridurilor dar, concomitent, nu trebuie sa uităm de cele 30 minute de relaxare atât fizică cât și mentală.

Masajul facial este recomandat cel puțin o dată pe săptămână, în terapii de câte o lună, de 3 ori pe an.

Holy Land Cosmetics este un brand din Israel bazat în principal pe peeling-uri enzimatice, avand la bază acidul glicolic extras din acizi din fructe, care acționeză pentru curățare în profunzime a tenului dar acționează și ca terapii anti-aging. Acestea contribuie la favorizarea regenerării pielii pentru a-i conferi un aspect mai tânăr și mai sănătos.