Bronz natural cu henna

Bronzul obținut prin aplicarea de pudră de henna de la renumitul brand de spa Charme d’Orient, este un bronz natural, fără nuanţă portocalie, bronz care se comportă ca bronzul obținut prin expunerea la soare, fără însă a deteriora pielea.

Datorită ingredintelor din compoziție, bronzarea cu henna este, în același timp, un tratament pentru întregul corp. Pudra de henna are ca principal ingredient taninul care, pe lângă pigmentarea pielii, are efect de întărire a vaselor sanguine fragile, închiderea porilor și tonifierea pielii. Loțiunea de bronzare conține extrase vegetale bogate în vitamine, mierale și oligoelemente cu proprietăți astringente, antibacteriene și de protecție, ce contribuie la menținerea unei bune hidratări a epidermei.

Important! Înainte de prima bronzare cu henna se aplică un peeling cu argilă rassoul pentru îndepărtarea delicată a celulelor moarte, uniformizarea pileii și înlăturarea riscului de pătare a pielii. Nu se recomandă un alt peeling, deoarece poate irita zonele sensibile care riscă astfel să rămână pătate.  Aceasta se aplică pe tot corpul şi se lasă să acţioneze timp de 5-10 minute după care se spală cu apă calda din abundenţă.

Pasul 1: se amestecă 3 linguri cu vârf de pudră henna cu 2 linguri de loțiune de bronzare, o linguriță de esență de migdale dulci și apă foarte fierbinte, până se obține un amestec omogen cu textura unei paste mai subțiri.

Tehnicianul aplică apoi pasta de henna pe pielea uscată, cu mişcări circulare, având grijă să obţinem o mască uniformă pe tot corpul, inclusiv pe fața (în cazul în care se dorește acest lucru).  Se lasă masca să acționeze maxim 20 de minute, în timp ce clienta se relaxează.

Pasul 2: se spală la duș apoi pasta de henna, îndepărtându-se cu atenție și apoi se șterge pielea cu un prosop moale

Pasul 3: se aplică pe corp un ulei de migdale dulci parfumat cu arome orientale.

Se fac 4-5 ședințe consecutive,  o dată la 2 zile sau până se obține nuanța dorită. Apoi se face întreținerea bronzului cu henna o dată pe luna.

Înainte și după bronzarea cu henna, clienta nu trebuie să facă peeling, tratament facial sau epilat timp de 3 zile.

Nu se recomandă să se folosească creme autobronzante cu 2 săptămâni înainte de procedură.