Bronz natural cu henna

 

Bronzul obtinut prin aplicarea de pudra de henna de la renumitul brand de spa Charme d’Orient, este un bronz natural, fără nuanţă portocalie, bronz care se comporta ca bronzul obtinut prin expunerea la soare, fara insa a deteriora pielea.

Datorită ingredintelor din compoziție, bronzarea cu henna este, în același timp, un tratament pentru întregul corp. Pudra de henna are ca principal ingredient taninul care, pe lângă pigmentarea pielii, are efect de întărire a vaselor sanguine fragile, închiderea porilor și tonifierea pielii. Loțiunea de bronzare conține extrase vegetale bogate în vitamine, mierale și oligoelemente cu proprietăți astringente, antibacteriene și de protecție, ce contribuie la menținerea unei bune hidratări a epidermei.

Important! Înainte de prima bronzare cu henna se aplică un peeling cu argilă rassoul pentru îndepărtarea delicată a celulelor moarte, uniformizarea pileii și înlăturarea riscului de pătare a pielii. Nu se recomandă un alt peeling, deoarece poate irita zonele sensibile care riscă astfel să rămână pătate.  Aceasta se aplică pe tot corpul şi se lasă să acţioneze timp de 5-10 minute după care se spală cu apă calda din abundenţă.

Pasul 1: se amestecă 3 linguri cu vârf de pudră henna cu 2 linguri de loțiune de bronzare, o linguriță de esență de migdale dulci și apă foarte fierbinte, până se obține un amestec omogen cu textura unei paste mai subțiri.

Tehnicianul aplica apoi pasta de henna pe pielea uscată, cu mişcări circulare, având grijă să obţinem o mască uniformă pe tot corpul, inclusiv pe fata (in cazul in care se doreste acest lucru).  Se lasa masca să acţioneze maxim 20 de minute, in timp ce clienta se relaxeaza.

Pasul 2: se spala la dus apoi pasta de henna, indepartandu-se cu atentie si apoi se sterge pielea cu un prosop moale

Pasul 3: se aplica pe corp un ulei de migdale dulci parfumat cu arome orientale.

Se fac 4-5 ședințe consecuti,  o data la 2 zile sau pana se obține nuanța dorita. Apoi se face întreținerea bronzului cu henna o data pe luna.

Înainte si după bronzarea cu henna, clienta nu trebuie sa facă peeling, tratament facial sau epilat timp de 3 zile.

Nu se recomanda sa se folosească creme autobronzante cu 2 săptămâni înainte de procedura.