Make-up profesional

Machiajul a făcut parte din viața femeii încă din cele mai vechi timpuri. Femeile din Roma antică se fardau cu pudră de aur, sprâncenele, pleoapele și genele erau pictate cu negru, buzele erau fardate cu roșu. Femeile de origine chineză aveau fața foarte albă, sprâncenele de un negru intens, buzele micșorate prin desen și fardate cu un roșu aprins.

Mai târziu, exprimarea prin machiajul în tendințe a devenit o practică populară, tonul fiind dat de vedetele internaționale din lumea filmului și a muzicii.

În anii 1930, Greta Garbo și Marlene Dietrich sunt divele care au dominat prin frumusețe și senzualitate. Sprâncenele erau epilate total, redesenate, arcuite mult mai sus, ochii fumurii – un machiaj precursor al smokey eyes-ului de astăzi-, pomeții proeminenți iar buzele conturate puternic.

Prin 1940, machiajul devine pentru prima oară natural. Ne amintim, așadar, de Katherine Hepburn, Bette Davis, Viviene Light.

Când pomenim despre anii 50, fashion icon-ul cel mai cunoscut, atemporal, este Marilyn Monroe. Frumusețea blondă, inconfundabilă, buzele ei devin cea mai ușor de recunoscut emblemă a Hollywood-ului. In zilele noastre, machiajul ei rămâne o garanție a frumuseții și a stilului la care orice femeie aspiră.

Revenind în prezent, influențele contemporane în materie de make-up a căror frumusețe a rămas autentică în ciuda valului de schimbări prin care anii 2000 trec sunt Angelina Jolie, Kim Kardashian, Beyonce, Cara Delevingne.

Studioul Make-up Cafe este locul în care poți descoperi stilul care ți se potrivește și cum îți poți scoate în valoare trăsăurile și frumusețea naturale.

Cu ajutorul specializărilor mele de Make-up Artist și Designer de sprâncene am dezvoltat cursul de auto-machiaj, care, în cca. 3 ore te ajută să înțelegi ce instrumente și produse de make-up poți folosi pentru tipul tău de ten, astfel încât să-ți poți realiza un machiaj rapid și ușor potrivit oricărui moment al zilei.

Stăpânirea tehnicii machiajului atrage după sine atât admirația celor din jur cât și o încredere mai mare în propria-ți persoană, de aceea îl recomand cu căldură!

Când vorbim despre un machiaj eveniment sau pentru petreceri tematice, poți să îți faci programare la studioul nostru și să te lași pe mâna specialistului.

Nu sunt rare întâmplările când clientele îmi povestesc despre experiențele anterioare cu serviciul de make-up în care rezultatul nu este cel dorit, plecând nemulțumite.

Pentru că din greșeli se învață, eu am împărțit serviciul de make-up în doi pași: consilierea și machiajul efectiv.

Consilierea reprezintă 50% din procesul creației și, dacă aceasta lipsește, este posibil ca cerințele clientei să nu ajungă corect la noi. Ajungem să punem prea mult acolo unde este nevoie de mai puțin sau punem prea puțin acolo unde este nevoie de… mai mult.

Iată pașii care trebuie făcuți atunci când alegi să îți faci o programare la studioul Make-up Cafe pentru serviciul de make-up profesional:

  1. Programarea probei de machiaj, în cazul unei cliente noi. Din punctul meu de vedere, proba de machiaj înaintea unui eveniment important este esențială. Aici stabilim de comun acord cea mai potrivită abordare și tragem sforile astfel încât rezultatul să fie cel dorit;
  2. Primul lucru pe care trebuie să-l facem odată ajunși la proba de machiaj este să discutăm despre ritualul personal de îngrijire a tenului. Vom fi atenți la gradul de hidratare a pielii, imperfecțiunile existente și vom discuta recomandările mele cu privire la pregătirea tenului înainte de machiaj și, de ce nu, recomandări de îngrijire pe termen lung;
  3. În continuare discutăm ritualul zilnic de înfrumusețare, afinitățile cu privire la tipul de machiaj: natural sau, de-o potrivă, ceva mai puternic și elaborat. Este important ca machiajul purtat la respectivul eveniment să reflecte felul personal de a fi, oferind astfel confort atât fizic cât și psihic clientei;
  4. Personal, sunt foarte atentă la sprâncene, acestă grijă ar constitui următorul pas: alegerea de comun acord a conturării folosite pentru sprâncene. La finalul definirii sprâncenelor vom ajusta sau completa, în funcție de preferințele clientei;
  5. Abordăm următoarele întrebări: ce tip de eveniment va fi? Care este durata evenimentului? Cum arată ținuta care urmează a fi purtată? Ce culori avem în cadrul ținutei? În cazul unei mirese, care este tema evenimentului? Spre exemplu, în cazul unei teme romantice, machiajul va fi unul fin, diafan, alcătuit din culori calde, mate, în acord cu florile din buchetul miresei, papionul mirelui, culoarea ochilor, a tenului sau a părului;
  6. După întreaga parte de consiliere începe realizarea machiajului propriu-zis;
  7. Aplicarea genelor false. Pentru mai multă rezistență, eu recomand extensiile de gene fir cu fir: 2D , 3D, sau laminarea genelor. Aceste proceduri se realizează cu câteva zile înaintea machiajului profesional. Oricare ar fi alegerea ta, important e să te simți confortabil și să te poți bucura la maxim de eveniment;
  8. Ultimul pas este despre detaliile de ultim moment: retușul machiajului după privirea în oglindă.

Așadar, realizarea machiajului propriu-zis ce urmează a fi purtat la un cocktail sau evenimente pe timp de zi nu durează mai mult de o oră.

În cazul mireselor sau al machiajului de club, acesta poate dura până la 90 minute pentru a-l face rezistent la căldură, emoții, lacrimi, pupături și multă mișcare.

Pentru machiajul expus unui photoshooting, acesta va fi adaptat pentru realizarea pozelor. Voi lucra cu brandul nemțesc Kryloan, un produs dedicat machiajului de televiziune datorită pigmentului puternic și gradului mare de acoperire. În ciuda acestui aspect, nu încarcă tenul iar efectul este unul spectaculos.

Produsele de make-up profesional folosite în studioul Make-up Cafe sunt: Anastasia Beverly Hills, Kryolan, MAC, Huda, Make-up Forever, Paris-Berlin, L’Oreal, Rimmel, Benefit, Too Faced, Sigma, Melkior, Parisax, Inglot, etc.

Pentru a consulta prețurile, intră aici!

Programează-te online, aici!