Mezoterapie pe scalp

Mezoterapia pe scalp – Tratamentul împotriva alopeciei

DERMEDICS – MEZO HAIR – terapie intensiva pentru păr / Prevenirea prematură a căderii părului

Cui îi este destinat acest tratament?

Acest tratament este destinat, în principal, bărbaților cu semne vizibile de pierdere a părului (DHT-supraproducție), dar și pentru femei cu o vizibila pierdere a părului cauzată de o cantitate excesiva de testosteron (în special la menopauza). Acest ser nu va fi eficient pentru persoanele care nu au tulburari hormonale.

Pasul 1: inhibarea căderii părului și întărirea firelor existente

Pasul 2: utilizarea regulată pe termen lung stimuleaza creșterea părului nou

Din cauza faptului că alopecia este cauzată de schimbarile hormonale, aplicarea regulată a acestui ser vă ajuta la menținerea rezultatelor împotriva alopeciei.

În ce cazuri vom apela la mezoterapia pe scalp?

Mai întâi este indicată vizita la dermatolog, pentru a primi un diagnostic corect. Dacă aveți unul din diagnosticele de mai jos, puteți veni la noi la o consultație, în urmatoarele cazuri:

– alopecie ereditară

-alopecia androgenetică

-căderea sezonală a părului(în special după vară)

– pierderea părului cauzată de subțierea rădăcinii firului de păr (îmbătrânirea scalpului)

-menopauză (femei) și andropauză (bărbați)

 

De ce după vară, părul cade mai mult?

Deoarece nivelul estrogenului, hormon feminin, crește în timpul verii, din cauza stimularii acestuia de catre soare. Un nivel ridicat de estrogen asigura condiții favorabile pentru dezvoltarea părului. După ce vara trece, nivelul de estrogen scade și cauzează o pierdere intensiva a părului.

Fiolelele Mezo Hair de la Dermedics se folosesc numai în cadrul terapiei din cabinet, sau se continua tratamentul și acasă?

Fiolele Mezo Hair se utilizează și acasă conform prescripției esteticianului.

Poza 1

În ce constă terapia cu micro ace concret (mezoterapia pe scalp)?

1. Se spală părul pacientului și se usucă cu un prosop (acest lucru îl puteți face acasă înainte de procedură, dar nu mai mult cu 12 ore înainte)

2. Se folosește mezopenul conform schemei de folosire în acord cu vârsta, tipul de piele și problema ce trebuie rezolvată, la viteza și adâncimea potrivite.

3. În cazul folosirii microacelor mai lungi de 0,25mm, serumul nu se va aplica imediat (după cca 10 min) după procedura deoarece trebuie să îndepărtăm limfa și eventualal sângerare a scalpului. Acest lucru înseamnă că celulele care s-au activat se vor divide (numărul lor va crește semnificativ) și este cel mai bun moment de a aplica serumul. Cu cât sunt mai multe celule în interiorul țesutului, cu atât absorbția acestuia va fi una mult mai buna. În cazul folosirii acelor mai mici de 0,25mm serumul se poate aplica imediat.

4. Apoi după cca 10 minute puteți pleca.

Cât de des trebuie făcut tratamentul?

Exista o schema de tratament realizată de către estetician funcție de obiectivul pe care îl avem de realizat. Astfel pot fi suficiente 4 ședinte la un interval de cca 7 – 10 zile sau pot fi nevoie de mai multe sedințe în anumite situații.

Se poate face mezoterapie pe scalp vara?

Desigur, mezoterapia pe scalp, spre deosebire de mezoterapia faciala, se poate face tot timpul anului.

Care sunt contraindicațiile pentru mezoterapia pe scalp?

Infecții virale, bacteriene sau fungice, tulburări de coagulare a sângelui, epilepsie, eroziuni ale pielii, cancer, angioma carnovenoasă, tratament antiacneic cu Itozec, Roacutane, antibiotice (6 luni de la întreruperea tratamentului), medicamente care au impact asupra texturii sângelui (aspirina, anticoagulante, pastile cu rol antiinflamator, vitamina B6, E, K/K2), predispoziție la cheloide, boli circulatorii, intervenții chirurgicale la nivelul scalpului, epilepsie, hemofilie, diabet, simptome de virus (herpes, negi), perioada de sarcina și de alăptare, expunerea la soare cu 72 de ore înainte de procedură.