Primesc adesea in cabinetul Make-up Cafe (www.makeupcafe.ro) cliente care isi doresc sprancene naturale si frumoase, in acord cu fizionomia chipului lor. In cazul in care sprancenele nu sunt suficient de dese și nu pot fi recuperate, microbladingul este cea mai buna varianta, deoarece are rezultate excelente timp indelungat. In plus, acesta este diferit de tatuaj din mai multe puncte de vedere, pe care le voi detalia in cele ce urmeaza.
Pentru multe dintre clientele mele, reusesc sa recuperez in timp plantatia prin consecventa, rabdare si folosirea unor serumuri care stimuleaza cresterea foliculilor pilosi acolo unde acestia mai exista.
Ce ne facem, insa, cand sprancenele au fost pensate excesiv si nu mai cresc? Eu recomand microbladingul, mai exact Phibrows Microblading, o procedura de machiaj semipermanent. Se realizeaza cu ajutorul unui instrument care are in varf o microlama cu 10 ace foarte fine, cu care eu reusesc sa trasez fire asemanatoare dpdv al curburii, grosimii si culorii firului natural din spranceana.
Principala temere a clientelor mele atunci cand le propun ca metoda de corectie aceasta procedura este frica de a nu obtine un tatuaj negru, arcuit excesiv si care se vede agresiv/inestetic pe chip. Ca sa fie cat mai clar, am sa explic care este diferenta intre tatuaj, micropigmentare si Phibrows microblading😊.
Proceduri folosite pentru a umple golurile din sprancene
TATUAJUL. Acum cca 30 de ani, cand inca industria cosmeticii nu era atat de mult dezvoltata, femeile care nu aveau sprancene apelau la tatuajul cosmetic, realizat chiar de tatuatori. Aceștia foloseau un aparat electric, in varful caruia se afla un microac care vibreaza si practic, pe o forma apropiata de forma naturala, se umplea spranceana cu pigment intr-un anumit contur. La vremea aceea, aceasta era singura solutie pentru a umple golurile – machiajul permanent, adica tatuajul, care dureaza si pana la 10 ani, culoarea sprancenelor migrand de-a lungul timpului in diverse culori neplacute.
MICROPIGMENTAREA FIR CU FIR. Acum cca 10 ani, a aparut aceasta procedura inovatoare care se realiza si inca se face in saloane tot cu un aparat de tatuat, insa de data aceasta se trasau fire (linii fine, curbate), intr-un anumit contur mai mult sau mai putin studiat. Problema cu aceasta procedura era/este ca fiind folosit un aparat electric cu microac, aparatul vibreaza si firele trasate nu sunt stabile, ele migrand in cca 6 luni si aparand apoi tot ca un tatuaj. Din cauza pigmentilor folositi, semipermanenti, procedura poate sa tina doar pana la 5 sau 6 ani. Un alt dezavantaj al acestei proceduri este pigmentul folosit, care de obicei continea oxid de fier (se adauga pentru a conferi rezistenta in timp). Acesta “mananca” galbenul din pigment si sprancenele in cca 6 luni migreaza in rosu-portocaliu sau albastru (pentru ca orice pigment e format din rosu, galben si albastru in anumite proportii si daca dispare galbenul, ramane… rosu sau albastru).
PHIBROWS MICROBLADING – procedura de machiaj semipermanent pe care eu o practic si care imi place foarte mult. Microbladingul a fost inventat acum cca 4 ani (Branko Babic este unul din pionierii acestei metode, la a carei scoala am studiat timp de 6 luni – Branko Babic International Microblading Academy).
Care sunt avantajele si dezavantajele acestei metode? Hai sa incepem cu DEZAVANTAJELE:
- Succesul procedurii depinde de tipul de ten. Pe tenul gras, deshidratat puternic sau cu dermatita seboreica, procedura nu are succes, adica firele trasate nu sunt stabile in timp si nu… tin (pielea este foarte sensibila si sangereaza usor la cea mai mica atingere cu microlama). Pentru aceasta procedura, recomand procedura de POWDERING, realizata de colega mea Katerina Curoshu, tot in cadrul cabinetului Make-up Cafe (despre aceasta procedura voi vorbi intr-o alta postare pe larg).
- In cazul tenului normal, uscat sau mixt, procedura dureaza cca 2 ani, deoarece se lucreaza la limita dintre epiderm si derm, neexistand riscul de a distruge foliculii pilosi (care sunt in derm), astfel microbladingul trebuie refacut la fiecare 2 ani.
Microbladingul – AVANTAJE:
- Se poate imita prin trasare cu microlama si cu pigment stabil, cu acuratete, firul de par din spranceana, putand obtine acel efect natural (ma intreaba multa lume dupa procedura daca am facut implant de par😊😊);
- Pigmentii de la Phibrows sunt foarte stabili, mai ales ultima generatie de pigmenti SUPER sunt cei mai buni din lume (non alergici, culori naturale si, cel mai important, nu contin oxid de fier, adica exista 0% sanse sa migreze in rosu sau albastru in timp. Foarte important: dupa prima procedura se poate obtine rezultatul 95%, dupa 7 zile 5%, urmand a fi completat la retus);
- Desenul se realizeaza cu ajutorul Phicompass-ului creat dupa regulile “Intersectiei de aur”, descoperite de Fibonacci, astfel incat sa obtinem o forma ideala pentru chipul clientei, tinand cont de forma naturala si pastrand cat se poate toate firele de par din spranceana;
- In timpul lucrului, se foloseste un marker chirurgical pe forma pentru a nu exista niciun risc de a iesi din forma desenata si agreata de comun acord cu clienta inainte de inceperea procedurii. Practic, microbladingul e minunat pentru ca nu exista niciun risc de a obtine sprancene asimetrice.
- Procedura de ingrijire post procedura este una speciala, iar 50% din rezultat tine si de modul de ingrijire acasa (crema se aplica abia a doua zi; in ziua procedurii este obligatoriu sa indepartam limfa cu apa micelara, pentru a nu se forma coji care pot cadea o data cu pigmentul. Vindecarea dureaza, in medie, 7 zile.)
Asadar, procedura Phibrows Microblading este de un real ajutor in corectarea sprancenelor care nu mai vor sa creasca si vine in intampinarea clientelor care isi doresc sprancene frumoase, armonioase, mai bogate si cu un aspect cat mai natural.
Daca vrei sa descoperi mai multe despre procedurile care te ajuta sa devii cea mai buna versiunea a ta, le gasesti explicate pe larg pe site-ul 👉 Make-up Cafe. Te astept cu intrebari, sugestii, impresii, dar si cu un 👍 pe Facebook Make-up Cafe si Instagram.