Depigmentare

Ce este? 

Metoda Swiss Color pentru depigmentarea tatuajelor este o procedură cosmetica patentată, capabila sa depigmenteze toate tipurile de forme si culori de machiaj semipermanent. Atentie, este vorba de machiaj semipermanent si nu tatuaj permanent! 

In ce situatii este necesara procedura de depigmentare?

 

  • Atunci cand ne schimbăm culoarea parului si culoarea sprâncenelor este prea inchisă
  • Atunci cand s-a folosit un pigment cu oxid de fier care in cca 6 luni a migrat in rosu/portocaliu sau albastru
  • Atunci cand machiajul semipermanent respectiv este dezechilibrat din punct de vedere al simetriei
  • Atunci cand vrem sa ridicam sprancenele spre codite, acestea se pot depigmenta partial astfel incat sa putem reconstrui sprancenele in forma pe care ne-o dorim
  • Atunci cand sprancenele noastre ni se par prea apropiate

 

Cum functioneaza? 

Procedura are la baza o soluție slabă de acid lactic, un lichid fiziologic, care este produs în mod natural de către organism (atunci cand avem mușchii inflamați) și care va fi defalcat fără nici un reziduu (metabolism). 

Lichidul de depigmentare provoacă o eliminare a macrofagelor (celulele absorbante). Până în acest moment, aceste celule au imbracat pigmentul și s-au asigurat că corpul nu este capabil să “recunoască” aceste particule de culoare. Mecanismul natural de vindecare ulterior duce la “spălarea” celulelor pielii depigmentate, precum și la respingerea moleculelor de culoare la suprafața pielii, unde acestea se colectează sub formă de crusta, se întăresc și, în cele din urmă, cad. 

Este o procedura dureroasa? 

De obicei, tratamentul cauzează mai puțină durere decât pigmentarea însăși. Cu toate acestea, oamenii au percepții diferite de durere și, prin urmare, tratamentul ar putea fi mai dureros in anumite zone ale sprancene. Se lucrează insa cu anestezic si procedura este suportabilă. 

In cat timp se vor depigmenta sprancenele? 

Durata vindecării variază de la persoană la persoană și depinde de tipul și starea pielii si a sistemului imunitar. În mod normal durează între 6 și 10 săptămâni. Roșeața zonelor tratate ar putea dura mult mai mult la persoanele care se recuperează mai greu sau care nu respectă în mod corespunzător instrucțiunile de vindecare (a se vedea mai jos). 

Ce reguli trebuie sa respectam dupa tratament? 

Recomandăm hidratarea zonelor tratate cu unguent cicatrizat după ce crusta s-a exfoliat (căzut) pentru a accelera procesul de vindecare și pentru a adăuga umiditate și substanțe nutritive pe piele din exterior. De la caz la caz, tehnicianul va decide dacă și când procesul de vindecare prezentat a avansat suficient, astfel încât să se poată efectua o altă sesiune de tratament ulterior. O succesiune mai rapidă de tratamente ar putea crește riscul cicatricilor. Acesta este motivul pentru care tatuajul semipermanent trebuie eliminat pas cu pas. Tehnicianul vă va oferi o estimare a duratei anticipate de care trebuie sa tineti cont.

 

Exista efecte secundare?

 

Ca în cazul oricărei proceduri in care se lucreaza cu un aparat, acest tratament are riscuri și efecte secundare. Insa atat timp cat se respecta indicatiile tehnicianului sunteti intotdeauna protejate si in afara pericolelor. Tot ce ne dorim, este sa lucrăm impreuna (noi in cabinet si clientele acasa), pentru obtinerea rezultatului mult dorit și anume depigmentarea sprâncenelor.

In ce cazuri nu functioneaza depigmentarea sprancenelor si nu este indicata aceasta procedura?

  • In cazul machiajelor/tatuajelor permanente
  • In cazul machiajelor semipermanente realizate cu mulți ani in urma si repetate de mai multe ori

Cat costă procedura si cât durează?

Procedura costă 1000 ron/ședința si sunt necesare 1, 2 sau maxim 3 ședințe, in funcție de cât de adânc se regăsește pigmentul in piele.