Ce este depigmentarea sprâncenelor?
Metoda Swiss Color pentru depigmentarea sprâncenelor este o procedură cosmetică patentată, capabilă să depigmenteze toate tipurile de forme si culori de machiaj semipermanent. Atenție, este vorba de machiaj semipermanent și nu tatuaj permanent!
În ce situații este necesară procedura de depigmentare?
- Atunci când ne schimbăm culoarea părului și culoarea sprâncenelor este prea închisă
- Atunci când s-a folosit un pigment cu oxid de fier care în cca 6 luni a migrat în roșu/portocaliu sau albastru
- Atunci când machiajul semipermanent respectiv este dezechilibrat din punct de vedere al simetriei
- Atunci când vrem să ridicăm sprâncenele spre codițe, acestea se pot depigmenta parțial astfel încât să putem reconstrui sprâncenele în forma pe care ne-o dorim
- Atunci când sprâncenele noastre care au un machiaj semipermanent ni se par prea apropiate
Cum functionează?
Procedura de depigmentare machiaj semipermanent are la bază o soluție slabă de acid lactic, un lichid fiziologic, care este produs în mod natural de către organism (atunci când avem mușchii inflamați) și care va fi defalcat fără nici un reziduu (metabolism).
Lichidul de depigmentare provoacă o eliminare a macrofagelor (celulele absorbante). Până în acest moment, aceste celule au îmbracat pigmentul și s-au asigurat că corpul nu este capabil să “recunoască” aceste particule de culoare. Mecanismul natural de vindecare ulterior duce la “spălarea” celulelor pielii depigmentate, precum și la respingerea moleculelor de culoare la suprafața pielii, unde acestea se colectează sub formă de crusta, se întăresc și, în cele din urmă, cad.
Este o procedură dureroasa?
De obicei, tratamentul cauzează mai puțină durere decât pigmentarea însăși. Cu toate acestea, oamenii au percepții diferite de durere și, prin urmare, tratamentul ar putea fi mai dureros în anumite zone ale sprâncenei. Se lucrează însă cu anestezic și procedura este suportabilă.
În cât timp se vor depigmenta sprâncenele?
Durata vindecării variază de la persoană la persoană și depinde de tipul și starea pielii și a sistemului imunitar. În mod normal durează între 6 și 10 săptămâni. Roșeața zonelor tratate ar putea dura mult mai mult la persoanele care se recuperează mai greu sau care nu respectă în mod corespunzător instrucțiunile de vindecare (a se vedea mai jos).
Ce reguli trebuie să respectam după tratament?
Recomandăm hidratarea zonelor tratate cu unguent cicatrizat după ce crusta s-a exfoliat (căzut) pentru a accelera procesul de vindecare și pentru a adăuga umiditate și substanțe nutritive pe piele din exterior. De la caz la caz, tehnicianul va decide dacă și când procesul de vindecare prezentat a avansat suficient, astfel încât să se poată efectua o altă sesiune de tratament ulterior. O succesiune mai rapidă de tratamente ar putea crește riscul cicatricilor. Acesta este motivul pentru care tatuajul semipermanent trebuie eliminat pas cu pas. Tehnicianul vă va oferi o estimare a duratei anticipate de care trebuie să țineți cont.
Există efecte secundare?
Ca în cazul oricărei proceduri în care se lucrează cu un aparat, acest tratament are riscuri și efecte secundare. Însa atât timp cât se respectă indicațiile tehnicianului sunteți întotdeauna protejate și în afara pericolelor. Tot ce ne dorim, este să lucrăm împreună (noi în cabinet și clientele acasă), pentru obținerea rezultatului mult dorit și anume depigmentarea sprâncenelor.
În ce cazuri nu funcționează depigmentarea sprâncenelor și nu este indicată această procedură?
- În cazul machiajelor/tatuajelor permanente
- În cazul machiajelor semipermanente realizate cu mulți ani în urma și repetate de mai multe ori
Cât costă procedura și cât durează?
Procedura costă 1000 ron/ședința și sunt necesare 1, 2 sau maxim 3 ședințe, în funcție de cât de adânc se regăsește pigmentul în piele.