Neutralizare tatuaj

Daca ai avut nesansa ca in trecut sa optezi pentru un machiaj permanent sau semipermanent la nivelul sprancenelor realizat prin procedura de tatuaj, micropigmentare sau alte tehnici asemanatoare, probabil ai observat ca, in timp, pigmentul are tendinta sa se degradeze, iar culoarea incepe sa se transforme in albastru, verde, violet, indigo, gri, roz sau rosu.

Explicatiile pentru acest fenomen pot fi multiple: fie a fost utilizata tehnica de tatuaj permanent la nivelul sprancenelor care in timp se degradeaza din cauza continutului de oxid de fier care in cca 6 luni “inghite” culoarea galben din pigment (pigmentii sunt formati din 3 culori: rosu, galben si albastru), fie procedura de micropigmentare a fost realizata gresit de catre tehnicieni la o adancime mult prea mare in piele sau pigmentul ales nu a fost potrivit pentru nuanta pielii tale sau a firului natural din spranceana.

Indiferent care sunt motivele care stau la baza degadarii culorii machiajului semipermanent de la nivelul sprancenelor, un lucru este clar: o procedura de micropigmentare sau un tatuaj vechi nereusit este inestetic si trebuie indepartat!

Cum iti poti indeparta procedura de micropigmentare sau un tatuaj de sprancene nereusit?

Pentru a te ajuta sa iti recapeti forma si nuanta dorita a sprancenelor, am introdus in portofoliul Make-up Cafe o noua procedura si anume tehnica de Neutralizare Tatuaj prin indepartarea reziduurilor de culoare ramase in piele.

Tehnica de Neutralizare tatuaj are la baza utilizarea si imbinarea pigmentilor potriviti conform unei palete de culori, in nuante atent alese de catre specialistul dermopigmentist. Astfel se incearca scoaterea vechilor pigmenti din straturile pielii cu ajutorul pigmentilor speciali ce au rolul de a indeparta culorile nedorite ale sprancenelor.

In ultima faza, se realizeaza acoperirea suprafetei sprancenelor cu pigmenti apropiati de nuanta deschisa sau inchisa a pielii, astfel incat rezultatul sa fie spectaculos, practic culoarea neplacuta se estompeaza considerabil.

Cateva exemple de culori de pigmenti utilizati si alesi cu scopul de a reinventa si reinfrumuseta sprancenele supuse tehnicilor de micropigmentare eronate:

  • pigmentul galben neutru anorganic – este folosit pentru neutralizarea sprancenelor violet sau purpurii;
  • pigmentul galben cald anorganic – ajuta la corectarea sprancenelor gri sau violet;
  • pigmentul portocaliu anorganic – este potrivit pentru a corecta sprancenele de culoare albastru sau gri inchis;
  • pigmentul verde anorganic – este utilizat pentru a neutraliza rozul, portocaliul sau rosul.

Procedura de neutralizare tatuaj se realizeaza la cel putin 1 an si cel mult 10 ani dupa realizarea acestuia si implica minim 3-4 sedinte / fiecare spranceana, in functie de vechimea tatuajului.

Se poate face o alta procedura de micropigmentare in nuanta potrivita dupa neutralizarea tatuajului vechi?

Da, desigur, insa sunt necesare cca 6 luni de la ultima sesiune de neutralizare pentru vindecarea completa a pielii pana la realizarea unei noi proceduri de machiaj semipermanent corespunzatoare din punct de vedere al pigmentuui ales si a tehnicii folosite.

Pret Neutralizare tatuaj: 600 RON / sedinta