Neutralizare tatuaj

Dacă ai avut neșansa ca în trecut să optezi pentru un machiaj permanent sau semipermanent la nivelul sprâncenelor realizat prin procedura de tatuaj, micropigmentare sau alte tehnici asemănătoare, probabil ai observat că, în timp, pigmentul are tendința să se degradeze, iar culoarea începe să se transforme în albastru, verde, violet, indigo, gri, roz sau roșu.

Explicațiile pentru acest fenomen pot fi multiple: fie a fost utilizată tehnica de tatuaj permanent la nivelul sprâncenelor care în timp se degradează din cauza conținutului de oxid de fier care în cca 6 luni “înghite” culoarea galben din pigment (pigmenții sunt formați din 3 culori: roșu, galben și albastru), fie procedura de micropigmentare a fost realizată greșit de către tehnicieni la o adâncime mult prea mare în piele sau pigmentul ales nu a fost potrivit pentru nuanța pielii tale sau a firului natural din sprânceană.

Indiferent care sunt motivele care stau la baza degradării culorii machiajului semipermanent de la nivelul sprâncenelor, un lucru este clar: o procedura de micropigmentare sau un tatuaj vechi nereușit este inestetic și trebuie îndepărtat!

Cum îți poți îndeparta procedura de micropigmentare sau un tatuaj de sprâncene nereușit?

Pentru a te ajuta să îți recapeți forma și nuanța dorită a sprâncenelor, am introdus în portofoliul Make-up Cafe o nouă procedură și anume tehnica de Neutralizare Tatuaj prin îndepărtarea reziduurilor de culoare rămăse în piele.

Tehnica de Neutralizare tatuaj are la bază utilizarea și îmbinarea pigmenților potriviți conform unei palete de culori, în nuanțe atent alese de către specialistul dermopigmentist. Astfel se încearcă scoaterea vechilor pigmenți din straturile pielii cu ajutorul pigmenților speciali ce au rolul de a îndepărta culorile nedorite ale sprâncenelor.

În ultimă fază, se realizează acoperirea suprafeței sprâncenelor cu pigmenți apropiați de nuanță deschisă sau închisă a pielii, astfel încât rezultatul să fie spectaculos, practic culoarea neplacută se estompează considerabil.

Câteva exemple de culori de pigmenți utilizați și aleși cu scopul de a reinventa și reînfrumuseța sprâncenele supuse tehnicilor de micropigmentare eronate:

  • pigmentul galben neutru anorganic – este folosit pentru neutralizarea sprâncenelor violet sau purpurii;
  • pigmentul galben cald anorganic – ajuta la corectarea sprâncenelor gri sau violet;
  • pigmentul portocaliu anorganic – este potrivit pentru a corecta sprâncenele de culoare albastru sau gri închis;
  • pigmentul verde anorganic – este utilizat pentru a neutraliza rozul, portocaliul sau roșul.

Procedura de neutralizare tatuaj se realizează la cel puțin 1 an și cel mult 10 ani după realizarea acestuia și implica minim 3-4 ședințe / fiecare sprânceană, în funcție de vechimea tatuajului.

Se poate face o altă procedură de micropigmentare în nuanța potrivită după neutralizarea tatuajului vechi?

Da, desigur, însă sunt necesare cca 6 luni de la ultima sesiune de neutralizare pentru vindecarea completă a pielii până la realizarea unei noi proceduri de machiaj semipermanent corespunzatoare din punct de vedere al pigmentului ales și a tehnicii folosite.

Preț Neutralizare tatuaj: 600 RON / sedință